REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na sekanou z umletého vepřového a hovězího masa.


Ingredience:
1 kgmletého vepřového a hovězího masa
4 ksvajíček
4 ksstroužky česneku
2 ksrohlíků (žemlí)
1 ksstředně velké cibule
mletý pepř
majoránka
drcený kmín
sůl
strouhanka
sádlo na vymazání pekáče
voda

Postup:

1. Starší rohlíky namočíme do vody, po chvíli z nich vymačkáme přebytečnou vodu
2. Cibuli nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme
3. Mleté maso smícháme s vejci, rozmočenými rohlíky (žemlí), cibulí a česnekem, dochutíme, dle chuti, kořením, osolíme
4. Vytvarujeme jednu vetší nebo dvě menší šišky které obalíme ve strouhance, dáme na sádlem vymazaný pekáč a trochu podlijeme vodou
5. Zvolna pečeme v troubě předehřáté na 180-190 °C, asi 90 minut, občas sekanou poléváme výpekem, případně podléváme vlažnou vodou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy