REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná bábovka pro masožravce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z inspirací Ládi Hrušky, tentokrát na jemnou sekanou upečenou v bábovkové formě.


Ingredience:
1 kgmletého masa
1/2 hrnkumléka
4 ksvejce uvařená na tvrdo
3 ksnožičky párku nebo klobásy
2 kssyrová vejce
2 ksrohlíky
1 ksvelké cibule
3 lžícestrouhaného křenu
sterilované okurky
petrželka
voda
pepř
olej
sůl
forma na bábovku a alobal

Postup:

1. Na kostičky nakrájené rohlíky zalijeme mlékem
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji
3. Sekanou vyklopíme na namočené rohlíky, osolíme, opepříme a přidáme cibulku, syrová vejce, nastrouhaný křen, vše dobře promícháme
4. Do formy na bábovkovou vrstvíme postupně sekanou, uvařená vejce, opět sekanou, pak párky a okurky, na závěr opět sekanou
5. Povrch potřeme trochou vody, zaklopíme alobalem a dáme péci do trouby vyhřáté na 220 °C tak 40-45 minut
6. Upečenou bábovku vyklopíme, nakrájíme a můžeme servírovat ozdobenou petrželkou.

Doporučení:

Pokud nebudete mít silikonovou formu, ostatní je lepší vymazat tukem.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy