REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné papriky s rajskou omáčkou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Papriky plněné masovou směsí, upečené, servírované přelité rajskou omáčkou.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
100 gmásla
6 kszelených paprik
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
1-2 ksvajec
1 hrnečekvařené rýže
majoránka
mletý pepř
máslo na vymazání
voda
sůl
Na omáčku:
500 mlzeleninového vývaru
200 mlrajčatové šťávy
1 lžícemásla
3-4 lžícehladké mouky
3 lžičky cukru krupice
3 ksbobkového listu
3 kskuliček nového koření
1 kscibule
hrneček mléka
sůl, cukr a citronová šťáva na dochucení

Postup:

1. Omytým, osušeným paprikám odřízneme vršek i se stopkou (nevyhazujeme) a zbavíme je semínek
2. Do mísy dáme mleté maso, vařenou rýži, oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, oloupané, rozetřené stroužky česneku, rozklepnutá vejce, sůl, majoránku, mletý pepř a vše dobře promícháme
3. Připravenou směsí naplníme papriky, přiklopíme odříznutými vršky, naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, mírně podlijeme vodou, poklademe hoblinkami másla a pečeme 20 minut při 180 °C
4. Mezitím uděláme omáčku; Na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, po chvíli přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat
5. Pak přidáme bobkové listy, nové koření, chvíli opékáme, vlijeme rajčatovou šťávu, po 3 minutách i zeleninový vývar a chvíli vaříme
6. Mléko rozmícháme s moukou, vlijeme k omáčce, vaříme 15 minut do zhoustnutí, vyndáme bobkové listy i nové koření, dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a omáčkou přelijeme upečené papriky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

6 rad, jak ugrilovat tofu

Vůně hořícího dřevěného uhlí, grilovaného masa a čerstvých bylinek … grilovací sezóna je v plném proudu, tak co si ji letos trochu zpestřit veganskou lahůdkou. Už jste zkoušeli grilované tofu? Přinášíme vám 6 užitečných rad, jak správně připravit a ugrilovat tuto sójovou pochoutku.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

3 sýry, se kterými zazáříte na zahradní párty

Kdo říká, že na zahradních párty a grilovačkách musí mezi servírovanými jídly hrát ústřední roli grilované maso. Jsou i jiné a mnohdy chuťově zajímavější pokrmy, kterými můžete hosty překvapit. Máme pro vás tipy na tři sýry, které nesmějí chybět mezi letním pohoštěním. Vyzkoušejte je a buďte za báječnou hostitelku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy