REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné papriky s rajskou omáčkou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Papriky plněné masovou směsí, upečené, servírované přelité rajskou omáčkou.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
100 gmásla
6 kszelených paprik
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
1-2 ksvajec
1 hrnečekvařené rýže
majoránka
mletý pepř
máslo na vymazání
voda
sůl
Na omáčku:
500 mlzeleninového vývaru
200 mlrajčatové šťávy
1 lžícemásla
3-4 lžícehladké mouky
3 lžičky cukru krupice
3 ksbobkového listu
3 kskuliček nového koření
1 kscibule
hrneček mléka
sůl, cukr a citronová šťáva na dochucení

Postup:

1. Omytým, osušeným paprikám odřízneme vršek i se stopkou (nevyhazujeme) a zbavíme je semínek
2. Do mísy dáme mleté maso, vařenou rýži, oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, oloupané, rozetřené stroužky česneku, rozklepnutá vejce, sůl, majoránku, mletý pepř a vše dobře promícháme
3. Připravenou směsí naplníme papriky, přiklopíme odříznutými vršky, naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, mírně podlijeme vodou, poklademe hoblinkami másla a pečeme 20 minut při 180 °C
4. Mezitím uděláme omáčku; Na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, po chvíli přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat
5. Pak přidáme bobkové listy, nové koření, chvíli opékáme, vlijeme rajčatovou šťávu, po 3 minutách i zeleninový vývar a chvíli vaříme
6. Mléko rozmícháme s moukou, vlijeme k omáčce, vaříme 15 minut do zhoustnutí, vyndáme bobkové listy i nové koření, dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a omáčkou přelijeme upečené papriky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy