REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jeden z mnoha receptů na klasický český pokrm; papriky naplněné masovou směsí a upečené v troubě, servírované přelité rajskou omáčkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
800 gmletého hovězího a vepřového masa
250 gstrouhanky
100 gtuku
8 kszelených paprik
3 ksstroužků česneku
3 ksvajec
1 kscibule
mletý pepř
sůl
olej
Omáčka:
400 grajčat
50 ghladké mouky
500 mlvývaru
2 lžíceoleje
1 lžícecukru
4 kszrnek pepře
4 kszrnek nového koření
1 ksbobkového listu
1 kscibule
sůl

Postup:
  1. U paprik seřízneme stopku a vyčistíme je od jader, česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli jemně nasekáme.
  2. K mletému masu přidáme prolisovaný česnek, cibuli, sůl, lžíci mletého pepře, rozklepnutá vejce, kmín, majoránku, strouhanku a vše dobře promícháme
  3. Směsí vyplníme papriky, dáme do olejem vymazaného pekáčku, jemně podlijeme vodou a pečeme v troubě při teplotě 200 °C cca 35 minut, v průběhu pečení podléváme vodou a otáčíme.
  4. Omáčku připravíme tak, že cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata dobře opláchneme a nakrájíme na osminky, nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání zředíme studeným vývarem, pak přidáme nakrájená rajčata, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, přidáme výpek z paprik a vaříme za občasného promíchání, dokud se rajčata nerozvaří
  5. Omáčku prolisujeme před cedník, ochutíme cukrem, vložíme plněné papriky a krátce vše povaříme.
Doporučení:

Podáváme s knedlíkem nebo vařenými makarony. Zbylou sekanou, která se nám případně nevešla do paprik, můžeme vytvarovat do šišek a přidat k paprikám.

Poznámka:

Vývar z kostky si připravíme podle návodu výrobce nebo si uvaříme čerstvý vývar. Méně složitý recept na rajskou omáčku najdete pod názvem: Jednoduchá rajská omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy