REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jeden z mnoha receptů na klasický český pokrm; papriky naplněné masovou směsí a upečené v troubě, servírované přelité rajskou omáčkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
800 gmletého hovězího a vepřového masa
250 gstrouhanky
100 gtuku
8 kszelených paprik
3 ksstroužků česneku
3 ksvajec
1 kscibule
mletý pepř
sůl
olej
Omáčka:
400 grajčat
50 ghladké mouky
500 mlvývaru
2 lžíceoleje
1 lžícecukru
4 kszrnek pepře
4 kszrnek nového koření
1 ksbobkového listu
1 kscibule
sůl

Postup:

1. U paprik seřízneme stopku a vyčistíme je od jader
2. Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli jemně nasekáme 3. K mletému masu přidáme prolisovaný česnek, cibuli, sůl, lžíci mletého pepře, rozklepnutá vejce, kmín, majoránku, strouhanku a vše dobře promícháme 4. Směsí vyplníme papriky, dáme do olejem vymazaného pekáčku, jemně podlijeme vodou a pečeme v troubě při teplotě 200 °C cca 35 minut, v průběhu pečení podléváme vodou a otáčíme
5. Omáčku připravíme tak, že cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata dobře opláchneme a nakrájíme na osminky 6. Nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání zředíme studeným vývarem 7. Přidáme nakrájená rajčata, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, přidáme výpek z paprik a vaříme za občasného promíchání, dokud se rajčata nerozvaří 8. Omáčku prolisujeme před cedník, ochutíme cukrem, vložíme plněné papriky a krátce povaříme.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem nebo vařenými makarony. Zbylou sekanou, která se nám případně nevešla do paprik, můžeme vytvarovat do šišek a přidat k paprikám.

Poznámka:

Vývar z kostky si připravíme podle návodu výrobce nebo si uvaříme čerstvý vývar. Méně složitý recept na rajskou omáčku najdete pod názvem: Jednoduchá rajská omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy