REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jeden z mnoha receptů na klasický český pokrm; papriky naplněné masovou směsí a upečené v troubě, servírované přelité rajskou omáčkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
800 gmletého hovězího a vepřového masa
250 gstrouhanky
100 gtuku
8 kszelených paprik
3 ksstroužků česneku
3 ksvajec
1 kscibule
mletý pepř
sůl
olej
Omáčka:
400 grajčat
50 ghladké mouky
500 mlvývaru
2 lžíceoleje
1 lžícecukru
4 kszrnek pepře
4 kszrnek nového koření
1 ksbobkového listu
1 kscibule
sůl

Postup:

1. U paprik seřízneme stopku a vyčistíme je od jader
2. Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli jemně nasekáme 3. K mletému masu přidáme prolisovaný česnek, cibuli, sůl, lžíci mletého pepře, rozklepnutá vejce, kmín, majoránku, strouhanku a vše dobře promícháme 4. Směsí vyplníme papriky, dáme do olejem vymazaného pekáčku, jemně podlijeme vodou a pečeme v troubě při teplotě 200 °C cca 35 minut, v průběhu pečení podléváme vodou a otáčíme
5. Omáčku připravíme tak, že cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata dobře opláchneme a nakrájíme na osminky 6. Nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání zředíme studeným vývarem 7. Přidáme nakrájená rajčata, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, přidáme výpek z paprik a vaříme za občasného promíchání, dokud se rajčata nerozvaří 8. Omáčku prolisujeme před cedník, ochutíme cukrem, vložíme plněné papriky a krátce povaříme.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem nebo vařenými makarony. Zbylou sekanou, která se nám případně nevešla do paprik, můžeme vytvarovat do šišek a přidat k paprikám.

Poznámka:

Vývar z kostky si připravíme podle návodu výrobce nebo si uvaříme čerstvý vývar. Méně složitý recept na rajskou omáčku najdete pod názvem: Jednoduchá rajská omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy