Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tyčinky z listového těsta


Slané tyčinky s kmínem k vínu či pivu.
1 bal.chlazeného listové těsto
1 ksvajíčko
kmín
sůl

1. Listové těsto rovnoměrně rozválíme na pomoučeném válu
2. Rádlem nebo ostrým nožem celý plát naporcujeme na 5-6 cm dlouhé a 1,5 cm široké tyčinky
3. Potřeme metličkou rozmíchané vajíčko a posypeme přiměřeně kmínem a solí
4. Jednotlivé plátky vyskládáme na suchý plech a v předehřáté troubě cca na 195 °C pečeme dozlatova.

Doporučení:
Listové těsto si můžeme připravit sami viz. recept: "Listové těsto". Použít lze samozřejmě i mražený polotovar.


Fotogalerie

Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom s Láďou Hruškou a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

2.8. - Porcinkule

Porcinkule (také porciunkule) je tradiční pouť konaná první srpnový víkend v některých českých městech, jejichž historie je spjatá s františkánským řádem.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy