REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vláčné rozmarýnové tyčinky k pivu a vínu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozmarýnem ovoněné domácí tyčinky se s těmi kupovanými nedají srovnat. Jen je pro jistotu připravujte rovnou z dvojnásobné dávky, protože budou hned pryč.


Ingredience:
250 ghladké mouky
250 gzměklé Hery
250 gměkkého tvarohu
2 lžičkysušeného rozmarýnu
2 lžícesezamových semínek
1 ksrozšlehaného vajíčka
hrubozrnná sůl

Postup:

1. Z Hery, mouky, v prstech rozemnutého rozmarýnu a tvarohu rychle vypracujeme těsto, zabalíme do folie a uložíme na hodinu do lednice
2. Pak na mírně pomoučeném válu vyválíme dvě placky o tloušťce asi 0,5 cm a rádýlkem odkrajujeme centimetrové proužky
3. Potřeme ušlehaným vajíčkem a posypeme solí, sezamem, ale třeba i mákem nebo kmínem
4. Tyčinky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 30 minut, dokud nezezlátnou.

Doporučení:

Těsto můžeme vykrajovat i formičkami libovolných tvarů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy