REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tyčinky s mákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané tyčinky z kynutého těsta potřené vejcem a posypané mákem, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 ghladké mouky
350 gtuku na pečení
20 gdroždí
2 ksžloutků
1 ksvejce na potření
100-200 mlmléka
mák na posypání
sůl

Postup:

1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek
2. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme změklý na menší kousky nakrájený tuk, kvásek, žloutky, sůl a vše zpracujeme na hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout
3. Pak vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, mákem a rádýlkem nakrájíme na tyčinky
4. Tyčinky rozložíme na suchý plech, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 10 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy