REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tyčinky „Mediteriánky“ k pivu a vínu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křupavé, doma vyrobené slané tyčinky, ve kterých najdete rajčata, avokádo, černé olivy a česnek. Zkrátka všechno to, co ke Středomoří patří.


Ingredience:
Na cca 50 ks tyčinek:
250 gšpaldové mouky
80 ghladké mouky
130 mlolivového oleje
8 ksčerných oliv
2 ksvětších rajčat
2 ksvětších stroužků česneku
¾ ksavokáda RTE
¼ hrnku vlažné vody
2 lžícesezamových semínek
1 ½ lžičky soli

Postup:

1. Rajčata spařená v horké vodě, zbavená slupky a vnitřní dužiny s jadérky, avokádo a černé olivy a nadrobno nastrouhané stroužky česneku rozmixujte tyčovým mixérem na kaši spolu s olivovým olejem a ¼ hrnkem vlažné vody, poté vmíchejte sůl (dle chuti, tyčinky jsou daleko chutnější, když jsou víc osolené) a obě mouky
2. Vypracujte jemně vláčné těsto příjemné konzistence, pokud bude potřeba, přidejte do těsta malé množství např. hladké mouky
3. Vyválejte na plát silný cca 5mm, plát rozkrájejte na delší proužky, jak to vyjde
4. Ty pak stáčejte tak, že přidržíte každou rukou jeden konec proužku a zkroutíte jej do tvaru spirálky, posypte je sezamovým semínkem a tyčinky pečte na pečicím papíru na 180 °C přibližně 15 minut
5. Po 15 minutách ochutnejte jeden kousek, je třeba, aby byly spirálky dopečené hlavně uvnitř
6. Pokud nebudou uvnitř propečené, pečte je ještě dalších 5 minut.

Poznámka:

Autorka receptu: říká „Miluji mediteránskou kuchyni. A miluji rajčata, avokádo, černé olivy a česnek. Právě tyto čtyři dary přírody jsem použila k upečení těchto opravdu skvělých tyčinek určených pro večerní siestu ke sklenici piva nebo vína…“ Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy