REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tyčinky z listového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané tyčinky sypané kmínem a hrubozrnnou solí, skvělé k vínu či pivu.


Ingredience:
1 bal.chlazeného listové těsto
1 ksvajíčko
kmín
sůl

Postup:

1. Listové těsto rovnoměrně rozválíme na pomoučeném válu
2. Rádlem nebo ostrým nožem celý plát naporcujeme na 5-6 cm dlouhé a 1,5 cm široké tyčinky
3. Potřeme metličkou rozmíchané vajíčko a posypeme přiměřeně kmínem a solí
4. Jednotlivé plátky vyskládáme na suchý plech a v předehřáté troubě cca na 195 °C pečeme dozlatova.

Doporučení:

Listové těsto si můžeme připravit sami viz. recept: „Listové těsto“. Použít lze samozřejmě i mražený polotovar.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy