Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z ledového salátu

10 minut(y)+ doba vychlazení
Náročnost 1

Rychlý, chutný svačinový salát ochucený majonézovou zálivkou, servírovaný vychlazený.
1/2 hlávkyledového salátu
1 svazekředkviček
10 kscherry rajčátek
4 ksvejce uvařená natvrdo
pepř
sůl
Na zálivku:
1 kelímekbíloho jogurtu
6 lžicmajonézy
1 lžíceplnotučné hořčice
2 ksstroužky česneku

1. Salát nadrobno pokrájíme, přidáme na tenká kolečka nakrájené ředkvičky, na čtvrtky cherry rajčata a na kostičky vejce
2. Zeleninu osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme
3. Salát zalijeme zálivkou z výše uvedených surovin a necháme vychladit.

Doporučení:
Tento salát podáváme s pečivem nebo i samotný.

Poznámka:
Autor receptu: Dalibor Marounek


Fotogalerie

Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak moc si hlídáte váhu?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy