REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Středozemní těstovinový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vařených těstovin, cherry rajčat, listů bylinek, okurky, balkánského sýra a oliv, servírovaný přelitý dresinkem.


Ingredience:
250 gcherry rajčat
100 gbalkánského sýra
1 ksdlouhé salátové okurky
1 kscibule
1 hrstoliv
1 hrstnasekané rukoly nebo bazalky
olivový olej na pokapání
bazalka na ozdobu
mletý pepř
voda
sůl
Na dresink:
1 lžícečerveného vinného octa
2 lžíceolivového oleje
320 gtěstovin penne

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente neboli na skus
2. Pak je scedíme, prokapeme olivovým olejem, aby se těstoviny neslepovaly a necháme vychladnout
3. Zchladlé těstoviny promícháme s přepůlenými cherry rajčátky, olivami, na kousky nakrájeným balkánským sýrem, na drobno nasekanou rukolou nebo bazalku, plátky okurky a kolečky cibule, ochutíme mletým pepřem a vše zlehka promícháme
4. Olivový olej smícháme s červeným vinným octem, dresinkem přelijeme hotový salát a ozdobíme bazalkou.

Doporučení:

Skvělé jsou v těstovinových salátech také ančovičky, opečené kousky slaniny, kousky smaženého kuřete, sterilovaná kukuřice …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy