Ochucený salát z cuket, paprik, rozmarýnu, česneku, šalotky, ančoviček a oliv.
Ingredience:
4 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | červeného vinného octa |
100 g | černých oliv |
50 g | ančoviček |
2 ks | červených papriky |
2 ks | žlutých paprik |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | středních cuket |
2 ks | snítky rozmarýnu + na ozdobu |
1 ks | červené šalotky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Omyté papriky zbavíme semínek a nakrájíme na plátky, oloupanou šalotku rozpůlíme a podélně nakrájíme, oloupané stroužky česneku nasekáme na drobno, cukety omyjeme a nakrájíme na středně silná kolečka, omyté okapané snítky rozmarýnu nasekáme na jemno
2. Nakrájené papriky osolíme, zakapeme olejem a v rozpálené grilovací pánvi je 3 minuty opékáme, poté je vyjmeme a necháme zchladnout
3. Potom v pánvi na zbylém rozehřátém olivovém oleji opečeme cibuli s česnekem a cuketou doměkka, přidáme předpečené papriky a vše ještě chvilku restujeme
4. Zeleninu vložíme do mísy, přidáme ančovičky, černé olivy, nasekaný rozmarýn, promícháme a dochutíme solí, pepřem a vinným octem
5. Salát rozdělíme na talíře, ozdobíme rozmarýnem a podáváme s rozpečenou bagetou.