REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Středomořský salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucený salát z cuket, paprik, rozmarýnu, česneku, šalotky, ančoviček a oliv.


Ingredience:
4 lžíceolivového oleje
1 lžícečerveného vinného octa
100 gčerných oliv
50 gančoviček
2 ksčervených papriky
2 ksžlutých paprik
2 ksstroužků česneku
2 ksstředních cuket
2 kssnítky rozmarýnu + na ozdobu
1 ksčervené šalotky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté papriky zbavíme semínek a nakrájíme na plátky, oloupanou šalotku rozpůlíme a podélně nakrájíme, oloupané stroužky česneku nasekáme na drobno, cukety omyjeme a nakrájíme na středně silná kolečka, omyté okapané snítky rozmarýnu nasekáme na jemno
2. Nakrájené papriky osolíme, zakapeme olejem a v rozpálené grilovací pánvi je 3 minuty opékáme, poté je vyjmeme a necháme zchladnout
3. Potom v pánvi na zbylém rozehřátém olivovém oleji opečeme cibuli s česnekem a cuketou doměkka, přidáme předpečené papriky a vše ještě chvilku restujeme
4. Zeleninu vložíme do mísy, přidáme ančovičky, černé olivy, nasekaný rozmarýn, promícháme a dochutíme solí, pepřem a vinným octem
5. Salát rozdělíme na talíře, ozdobíme rozmarýnem a podáváme s rozpečenou bagetou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy