Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát vídeňský

15 minut(y)+ doba rozležení
Náročnost 1

Varianta vídeňského přílohového salátu bez majonézy.
1 kgbrambor, dopředu uvařených ve slupce
3 lžícekvalitního slunečnicového oleje
2 lžícepřevařené vody
1 lžíceocta 8 %
1/2 lžičkymletého černého pepře
1/2 lžičkysoli
2 ksčervené cibule
1 ksčerstvého zeleného paprikového lusku

1. Dopředu uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, větší brambory před tím raději přepůlíme
2. Vložíme ho hluboké mísy, osolíme, okořeníme pepřem a přidáme cibuli nakrájenou na tenká kolečka a papriku zbavenou jadřince, očištěnou a nakrájenou na kratší tenké nudličky
3. Opatrně promícháme a zalijeme směsí z oleje, octa a vody, znovu promícháme
4. Salát dáme do lednice a necháme ho rozležet nejlépe do druhého dne.

Poznámka:
Recept na vídeňský bramborový salát s majonézou najdete zde: Vídeňský bramborový salát


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy