Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Blanšírovaná mrkev

15 minut(y)
Náročnost 1

Zprudka spařené plátky či hranolky mrkve, zesklovatěné na pánvi s cukrem a citrónovou šťávou, okořeněné paprikou a pepřem, ozdobené petrželkou.
300 gmrkve
2 lžícecitrónové šťávy
2 lžícecukru
paprika
pepř
voda
sůl
petrželka na ozdobení

1. Oškrábanou mrkev nakrájíme podélně na tenké plátky, nebo hranolky, ve vařící osolené vodě ji 2 minuty spaříme, vodu slijeme a mrkev prudce zchladíme studenou vodou
2. Citrónovou šťávu zahřejeme s cukrem, pak do ní dáme dobře okapanou mrkev a necháme zesklovatět, okořeníme pepřem, paprikou, osolíme a posypeme petrželkou.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Váš nejoblíbenější letní drink?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

15.8. - 30.11 Povolená doba prodeje burčáku

Mok má být zlatookrové barvy, nepříliš světlý ani tmavě hnědý. Při ochutnávání, kdy jej „poválíme" po jazyku a patře pocítíme typickou chuť i vůni (buket).

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy