Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Blanšírovaná mrkev


Zprudka spařené plátky či hranolky mrkve, zesklovatěné na pánvi s cukrem a citrónovou šťávou, okořeněné paprikou a pepřem, ozdobené petrželkou.
300 gmrkve
2 lžícecitrónové šťávy
2 lžícecukru
paprika
pepř
voda
sůl
petrželka na ozdobení

1. Oškrábanou mrkev nakrájíme podélně na tenké plátky, nebo hranolky, ve vařící osolené vodě ji 2 minuty spaříme, vodu slijeme a mrkev prudce zchladíme studenou vodou
2. Citrónovou šťávu zahřejeme s cukrem, pak do ní dáme dobře okapanou mrkev a necháme zesklovatět, okořeníme pepřem, paprikou, osolíme a posypeme petrželkou.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom se Zdeňkem Pohlreichem a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.10. - Halloween

Halloween je svátek, který se slaví 31. října a to většinou v anglicky mluvících zemích, převážně v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku, Austrálii, Novém Zélandu ... V Česku se Halloween moc neslaví, přesto vyřezávání dýní a halloweenská výzdoba se u nás poměrně ujala.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy