hlavonožci, mořské plody (dary moře)
Grilované zeleninové špízy se slaninou a kalamáry
Na grilovací jehle napíchané proužky rozmrazených kalamár, papriky, cibule, cukety a anglické slaniny spolu s celými olivami, špízy grilované na dobře rozpáleném roštu grilu, nebo opečené na pánvi na oleji.
Chobotnice na červeném víně
Na cibulovém základě spolu s rajčaty podušené malé chobotničky.
Chobotničky pečené na červeném víně
Menší chobotničky máčené v mléce, pečené v troubě na cibuli a česneku, podlité červeným vínem.
Kalamáry na středomořský způsob
Na pánvi spolu s česnekem a cibulí orestované proužky kalamárů, pak podušené se zeleninou doměkka, ochucené kořením, bílým vínem a citronovou šťávou.
Krabí čína
Chutná čína z krabích tyčinek.
Mořské plody s těstovinami
Na pánvi podušené mořské plody smíchané s vařenými těstovinami. Autor receptu: Dalibor Marounek
Oliheň na středomořský způsob
Pro Čechy trochu exotická směs z chapadel olihní, černých oliv a dalších surovin, skvělá jako omáčka k těstovinám včetně špaget.
Pečené plody moře
V troubě upečené olihně a garnáti (krevety) se zeleninou.
Plody moře s černými fazolemi
Na pánvi opečené plody moře spolu s vařenými fazolemi a dalšími ingrediencemi.
Plody moře se špagetami
Plody moře orestované s česnekem a rajčaty, zalité vínem, zakapané citronovou šťávou, dušené doměkka, smíchané s uvařenými špagetami, ochucené vegetou.
Rizoto z olihní
Malé chobotničky podušené na cibulce, povařené s rýží doměkka.
Sépie na rajčatech
Sépie podušené s rajčaty a cibulí.
Sépiové kroužky s citronovým dresinkem
Smažené marinované sépiové kroužky, při podávání přelité citronovým dresinkem.
Smažené olihně
Očištěné olihně, obalené v mouce a osmažené v oleji dozlatova.
Smažené sépie
Sépie připravené minutkově smažením.
reklama