REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chobotničky pečené na červeném víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší chobotničky máčené v mléce, pečené v troubě na cibuli a česneku, podlité červeným vínem.


Ingredience:
500 gchobotniček připravených pro kuchyňskou úpravu
0,5 lmléka
5 lžicolivového oleje
4 lžícesezamového oleje
3 lžíceslunečnicového oleje
5 ksstroužků česneku
1 ksvětší cibule
petrželová nať
červené polosuché víno
voda
sůl

Postup:

1. Chobotničky očistíme a důkladně propláchneme vodou, pak je zalijeme mlékem a odložíme na 1 hodinu do lednice
2. Do pekáčku nalijeme všechny oleje, vložíme očištěnou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a chobotnice propláchnuté ve studené vodě, pečlivě vše zakryjeme alobalem
3. Pekáček dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut
4. Po hodině nasypeme k chobotnicím na drobno nakrájený česnek, nasekanou petrželku a přilijeme víno
5. Odkrytý pokrm dále pečeme 20 minut při teplotě 200 °C
6. Hotové upečené chobotničky solíme až těsně před podáváním.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy