REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kalamáry na středomořský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi spolu s česnekem a cibulí orestované proužky kalamárů, pak podušené se zeleninou doměkka, ochucené kořením, bílým vínem a citronovou šťávou.


Ingredience:
500 gkalamárů
150 gmladé cuketky
4 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
2 ksrajčata
1 kszelená paprika
5 clbílého vína
citronová šťáva
olivový olej
oregano
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Kalamáry omyjeme a nakrájíme na tenké proužky asi 5 cm dlouhé, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet
2. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, plátky česneku, proužky kalamárů, zastříkneme bílým vínem a 5 minut vše zprudka orestujeme
3. Po 5 minutách přidáme nakrájenou cuketu, papriku a spařená, oloupaná rajčata, ochutíme tymiánem, oregánem, přidáme pepř a sůl a 10 minut dusíme
4. Hotovou směs podáváme s těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy