Na pánvi spolu s česnekem a cibulí orestované proužky kalamárů, pak podušené se zeleninou doměkka, ochucené kořením, bílým vínem a citronovou šťávou.
Ingredience:
500 g | kalamárů |
150 g | mladé cuketky |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší cibule |
2 ks | rajčata |
1 ks | zelená paprika |
5 cl | bílého vína |
citronová šťáva | |
olivový olej | |
oregano | |
tymián | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kalamáry omyjeme a nakrájíme na tenké proužky asi 5 cm dlouhé, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet
2. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, plátky česneku, proužky kalamárů, zastříkneme bílým vínem a 5 minut vše zprudka orestujeme
3. Po 5 minutách přidáme nakrájenou cuketu, papriku a spařená, oloupaná rajčata, ochutíme tymiánem, oregánem, přidáme pepř a sůl a 10 minut dusíme
4. Hotovou směs podáváme s těstovinami.