REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mořské plody s těstovinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi podušené mořské plody smíchané s vařenými těstovinami. Autor receptu: Dalibor Marounek


Ingredience:
300 gmořských plodů
500 gnejlépe italských těstovin
100 gčerných oliv
omáčka Kimball
koření Gyros
česnek
voda
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je propláchneme vodou a necháme okapat
2. Mořské plody opečeme na pánvi na oleji se 4 stroužky pokrájeného česneku, přidáme černé olivy pokrájené na polovinu a ještě 10 minut vše podusíme
3. Na závěr přidáme uvařené těstoviny, promícháme, pokrm ještě 5 minut prohřejeme, ochutíme kořením Gyros a lžičkou thajské omáčky Kimball.

Poznámka:

Thajská omáčka Kimball – Ostrá omáčka z chilli papriček a rajčatového protlaku. Koření Gyros – Směs koření na řecký pokrm Gyros, lze ho použít i na grilování (smíchejte s olejem a citrónovou šťávou), pečení, při přípravě masa na otevřeném ohni ale i na zeleninové pokrmy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy