vařené, dušené
Kalamáry na středomořský způsob
Na pánvi spolu s česnekem a cibulí orestované proužky kalamárů, pak podušené se zeleninou doměkka, ochucené kořením, bílým vínem a citronovou šťávou.
Mořské plody s těstovinami
Na pánvi podušené mořské plody smíchané s vařenými těstovinami. Autor receptu: Dalibor Marounek
Oliheň na středomořský způsob
Pro Čechy trochu exotická směs z chapadel olihní, černých oliv a dalších surovin, skvělá jako omáčka k těstovinám včetně špaget.
Plody moře se špagetami
Plody moře orestované s česnekem a rajčaty, zalité vínem, zakapané citronovou šťávou, dušené doměkka, smíchané s uvařenými špagetami, ochucené vegetou.
Rizoto z olihní
Malé chobotničky podušené na cibulce, povařené s rýží doměkka.
Sépie na rajčatech
Sépie podušené s rajčaty a cibulí.
reklama