REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sépie na rajčatech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sépie podušené s rajčaty a cibulí.


Ingredience:
800 gočistěných malých sépií
60 gstrouhanky
2 lžíceoleje
2 kscibule
2 ksrajčat
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Sépie obsahují malý váček s černou tekutinou, který pečlivě odřízneme
2. Kromě toho mají pod hlavou ještě další váček s tmavě žlutou tekutinou, kterou nalijeme do šálku
3. Sépie opláchneme, vykucháme, stáhneme kůži, odřízneme přísavky a znovu dobře omyjeme
4. Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, petrželku a spařená, oloupaná, na menší kousky nakrájená rajčata podusíme na rozpáleném oleji
5. Potom přidáme sépie, zalijeme je vodou tak, aby byly potopeny a dusíme doměkka
6. Mezitím uchovanou tekutinu smísíme se strouhankou, osolíme, opepříme, přidáme trošku vývaru ze sépií a rozmícháme
7. Když jsou sépie měkké, přidáme připravenou směs a za stálého míchání přivedeme k varu.

Doporučení:

Příloha: Dušená rýže nebo osmažený chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy