REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oliheň na středomořský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pro Čechy trochu exotická směs z chapadel olihní, černých oliv a dalších surovin, skvělá jako omáčka k těstovinám včetně špaget.


Ingredience:
500 gchapadel z olihně (kalamárů)
100 gčerných oliv
100 gžampionů
1 dlbílého vína
2 ksjarní cibulky s natí
2 ksstroužky česneku
2 ksvětší rajčata
olivový olej
oregano
tymián
pepř
sůl

Postup:
  1. Očištěná chapadla nakrájíme na 2 cm špalíčky, žampiony na plátky, rajčata spaříme vařící vodou, stáhneme slupku, nakrájíme na kostičky, jarní cibulku nasekáme i s natí
  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nasekanou cibulku, česnek, krátce orestujeme, pak přidáme nakrájenou oliheň, žampiony, rajčata, olivy, podlijeme vínem, přidáme oregano, tymián, sůl
  3. Směs dusíme do měkka, během dušení občas promícháme
  4. Na závěr dochutíme pepřem, solí
  5. Směsí přelijeme předem uvařené jakékoliv těstoviny.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy