REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sépiové kroužky s citronovým dresinkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené marinované sépiové kroužky, při podávání přelité citronovým dresinkem.


Ingredience:
900 gsépiových kroužků (mohou být i mražené)
1 lžíceoleje na smažení
Na marinádu:
1/2 šálkuolivového oleje
5 lžiccitronové šťávy
3 ksstroužků česneku
Na dresink:
5 lžicolivového oleje
3 lžícecitronové šťávy
1,5 lžícenasekané petrželky
1 lžícedijonské hořčice
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do misky dáme olivový olej, oloupané, prolisované stroužky česneku, citronovou šťávu a dobře promícháme
2. Přidáme sépiové kroužky a necháme 3 hodiny marinovat
3. Připravíme si dresink; do misky dáme na drobno nasekanou petrželku, oloupaný utřený stroužek česneku, dijonskou hořčici, olivový olej, citronovou šťávu, pepř, sůl a vše prošleháme do zhoustnutí
4. Pak na rozehřátém oleji smažíme sépie několik minut a podáváme přelité dresinkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy