Smažené marinované sépiové kroužky, při podávání přelité citronovým dresinkem.
Ingredience:
900 g | sépiových kroužků (mohou být i mražené) |
1 lžíce | oleje na smažení |
Na marinádu: | |
1/2 šálku | olivového oleje |
5 lžic | citronové šťávy |
3 ks | stroužků česneku |
Na dresink: | |
5 lžic | olivového oleje |
3 lžíce | citronové šťávy |
1,5 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžíce | dijonské hořčice |
1 ks | stroužku česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do misky dáme olivový olej, oloupané, prolisované stroužky česneku, citronovou šťávu a dobře promícháme
2. Přidáme sépiové kroužky a necháme 3 hodiny marinovat
3. Připravíme si dresink; do misky dáme na drobno nasekanou petrželku, oloupaný utřený stroužek česneku, dijonskou hořčici, olivový olej, citronovou šťávu, pepř, sůl a vše prošleháme do zhoustnutí
4. Pak na rozehřátém oleji smažíme sépie několik minut a podáváme přelité dresinkem.