Sépie připravené minutkově smažením.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
600 g | očistěné mladé sépie |
citrónová šťáva | |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
majoránka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Před úpravou sépie dobře omyjeme, odstraníme váček s černou tekutinou, vykucháme, stáhneme kůži, odřízneme přísavky a opět omyjeme
2. Očištěnou sépii osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a hladkou moukou
3. Připravené plátky osmažíme na oleji doměkka (asi 10 minut) a pokapeme citrónovou šťávou.
Je-li sépie velká a starší, ovaříme ji po očistění v osolené vodě, nakrájíme na plátky a potom dusíme na zpěněné cibuli, česneku a rajčatech, až změkne.