REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované zeleninové špízy se slaninou a kalamáry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na grilovací jehle napíchané proužky rozmrazených kalamár, papriky, cibule, cukety a anglické slaniny spolu s celými olivami, špízy grilované na dobře rozpáleném roštu grilu, nebo opečené na pánvi na oleji.


Ingredience:
2 ksčervené cibule
500 gmražených kalamárů
150 ganglické slaniny
1 ksmenší zelená cuketa
1 ksčervená masitá paprika
citronová šťáva
zelené olivy
pepř
olej
sůl
grilovací jehly

Postup:

1. Rozmražené kalamáry opláchneme a nakrájíme na 2 cm silné proužky dlouhé asi 5-7 cm
2. Proužky přehneme do tvaru harmoniky a napichujeme na jehly střídavě s kousky anglické slaniny, červené cibule, papriky, cukety a olivami
3. Hotové špízy osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a grilujeme do měkka ze všech stran, během grilování potíráme olejem (můžeme použít i svoji oblíbenou grilovací marinádou), nebo špízy opéct na pánvi na oleji ze všech stran.

Doporučení:

Podáváme například s pečenými brambory.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy