REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Belgie


Belgický jablkový nákyp se sýrem

Těsto plněné jablkovou směsí, povrch potřený zakysanou smetanou a posypaný cukrem, upečené v troubě dozlatova.

Bruselská kuřecí paštika

Chutný předkrm z rozemletého vepřového a kuřecího masa, slaniny, brandy a koření.

Bruselská žampionová polévka

Polévka se žampióny, vejci a smetanou.

Bruselské plněné brambory

Vydlabané brambory plněné náplní ze sýra, slaniny a dalších ingrediencí, pečené v troubě, pak posypané strouhaným sýrem, pokladené slaninou, ozdobené olivami a zapečené.

Čertova pěna

Svařená voda s cukrem, krupičkou a citrónovou šťávou, vyšlehaná do pěny.

Hochepot

Vařené hovězí, skopové, telecí a vepřové maso s uzeninou a zeleninou, podávané jako samostatný chod. Existuje stovky variací tohoto receptu!

Hovězí závitky s anglickou slaninou

Z plátků hovězího masa a anglické slaniny stočené závitky, orestované a podušené v troubě doměkka.

Králík na švestkách

Dušený králik s omáčku z výpeku.

Kuře po valonsku

Kuře vařené s telecíma kostima, brzlíkem a zeleninou.

Kuře Waterzooi

Recept na kuře z Belgie.

Moule a la Mariniere – Slávky po námořnicku

S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáváme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Ze severu na jih, ze západu na východ. Tentokráte tu máme recept z Belgie. Připravte si pro Čechy netradiční slávky a pěkně po námořnicku.

Oplatky

Receptura na výrobu oplatek z Belgie.

Pomerančové řezy

Recept z Belgie na dezert upečený ve formě na (biskupský) chlebíček, ozdobený pomerančovou polevou a kolečky pomeranče.

Rýžový koláč

Listové těsto pokladené uvařenou sladkou rýží s kokoskami, upečené v troubě.

Úhoř dušený s bylinkami

Petželka, máta, kerblík a šťovík , bylinky použité při přípravě úhoře.

Vlámská kachna

Kachna upečená v troubě na kostičkách anglické slaniny, ochucená pepřem, solí a usušenou mateřídouškou, servírovaná obložená kuličkami hroznů.

Vlámské roštěnky

Roštěnky z hovězího nebo telecího masa pokrájené na kostky a podušené ve vlastní šťávě.

Vlámské roštěnky II.

Pikantní roštěnky podušené na světlém pivu a cibuli, dochucené hořčicí a kořením, servírované s různě upravenými brambory nebo vařenou rýží.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.