Belgie
Belgický jablkový nákyp se sýrem
Těsto plněné jablkovou směsí, povrch potřený zakysanou smetanou a posypaný cukrem, upečené v troubě dozlatova.
Bruselská kuřecí paštika
Chutný předkrm z rozemletého vepřového a kuřecího masa, slaniny, brandy a koření.
Bruselská žampionová polévka
Polévka se žampióny, vejci a smetanou.
Bruselské plněné brambory
Vydlabané brambory plněné náplní ze sýra, slaniny a dalších ingrediencí, pečené v troubě, pak posypané strouhaným sýrem, pokladené slaninou, ozdobené olivami a zapečené.
Čertova pěna
Svařená voda s cukrem, krupičkou a citrónovou šťávou, vyšlehaná do pěny.
Hochepot
Vařené hovězí, skopové, telecí a vepřové maso s uzeninou a zeleninou, podávané jako samostatný chod. Existuje stovky variací tohoto receptu!
Hovězí závitky s anglickou slaninou
Z plátků hovězího masa a anglické slaniny stočené závitky, orestované a podušené v troubě doměkka.
Králík na švestkách
Dušený králik s omáčku z výpeku.
Kuře po valonsku
Kuře vařené s telecíma kostima, brzlíkem a zeleninou.
Kuře Waterzooi
Recept na kuře z Belgie.
Moule a la Mariniere – Slávky po námořnicku
S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáváme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Ze severu na jih, ze západu na východ. Tentokráte tu máme recept z Belgie. Připravte si pro Čechy netradiční slávky a pěkně po námořnicku.
Oplatky
Receptura na výrobu oplatek z Belgie.
Pomerančové řezy
Recept z Belgie na dezert upečený ve formě na (biskupský) chlebíček, ozdobený pomerančovou polevou a kolečky pomeranče.
Rýžový koláč
Listové těsto pokladené uvařenou sladkou rýží s kokoskami, upečené v troubě.
Úhoř dušený s bylinkami
Petželka, máta, kerblík a šťovík , bylinky použité při přípravě úhoře.
Vlámská kachna
Kachna upečená v troubě na kostičkách anglické slaniny, ochucená pepřem, solí a usušenou mateřídouškou, servírovaná obložená kuličkami hroznů.
Vlámské roštěnky
Roštěnky z hovězího nebo telecího masa pokrájené na kostky a podušené ve vlastní šťávě.
Vlámské roštěnky II.
Pikantní roštěnky podušené na světlém pivu a cibuli, dochucené hořčicí a kořením, servírované s různě upravenými brambory nebo vařenou rýží.
reklama