REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Bruselské plněné brambory

Vydlabané brambory plněné náplní ze sýra, slaniny a dalších ingrediencí, pečené v troubě, pak posypané strouhaným sýrem, pokladené slaninou, ozdobené olivami a zapečené.

Hochepot

Vařené hovězí, skopové, telecí a vepřové maso s uzeninou a zeleninou, podávané jako samostatný chod. Existuje stovky variací tohoto receptu!

Hovězí závitky s anglickou slaninou

Z plátků hovězího masa a anglické slaniny stočené závitky, orestované a podušené v troubě doměkka.

Králík na švestkách

Dušený králik s omáčku z výpeku.

Kuře po valonsku

Kuře vařené s telecíma kostima, brzlíkem a zeleninou.

Kuře Waterzooi

Recept na kuře z Belgie.

Vlámská kachna

Kachna upečená v troubě na kostičkách anglické slaniny, ochucená pepřem, solí a usušenou mateřídouškou, servírovaná obložená kuličkami hroznů.

Vlámské roštěnky

Roštěnky z hovězího nebo telecího masa pokrájené na kostky a podušené ve vlastní šťávě.

Vlámské roštěnky II.

Pikantní roštěnky podušené na světlém pivu a cibuli, dochucené hořčicí a kořením, servírované s různě upravenými brambory nebo vařenou rýží.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy