hlavní jídlo
Bruselské plněné brambory
Vydlabané brambory plněné náplní ze sýra, slaniny a dalších ingrediencí, pečené v troubě, pak posypané strouhaným sýrem, pokladené slaninou, ozdobené olivami a zapečené.
Hochepot
Vařené hovězí, skopové, telecí a vepřové maso s uzeninou a zeleninou, podávané jako samostatný chod. Existuje stovky variací tohoto receptu!
Hovězí závitky s anglickou slaninou
Z plátků hovězího masa a anglické slaniny stočené závitky, orestované a podušené v troubě doměkka.
Králík na švestkách
Dušený králik s omáčku z výpeku.
Kuře po valonsku
Kuře vařené s telecíma kostima, brzlíkem a zeleninou.
Kuře Waterzooi
Recept na kuře z Belgie.
Vlámská kachna
Kachna upečená v troubě na kostičkách anglické slaniny, ochucená pepřem, solí a usušenou mateřídouškou, servírovaná obložená kuličkami hroznů.
Vlámské roštěnky
Roštěnky z hovězího nebo telecího masa pokrájené na kostky a podušené ve vlastní šťávě.
Vlámské roštěnky II.
Pikantní roštěnky podušené na světlém pivu a cibuli, dochucené hořčicí a kořením, servírované s různě upravenými brambory nebo vařenou rýží.
reklama