REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po valonsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře vařené s telecíma kostima, brzlíkem a zeleninou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
1 kskuřete
1 kstelecí brzlík
1 kscibule
3 ksřapíky celeru
4 ksžloutků
500 gtelecích kostí
100 gmrkve
50 ghladké mouky
50 gmásla
4 lžícesmetany
5 clbílého vína
petrželová nať
celerová nať
hřebíček
pórek
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Telecí kosti zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, pěnu odstraníme, přidáme nadrobno pokrájenou mrkev, celer, pórek, pepř, sůl, natě a cibuli se zapíchnutým hřebíčkem
2. Brzlík ponoříme na okamžik do vařící vody, pak ho vyjmeme
3. K zelenině přidáme kuře a brzlík, vše přivedeme k varu a vaříme, až je kuře měkké
4. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání ji zředíme šesti decilitry vlažného kuřecího vývaru a dobře povaříme
5. Žloutky rozšleháme se smetanou a vínem, přidáme do omáčky, přihřejeme ji, ale nevaříme
6. Brzlík nakrájíme na kostky, kuře na porce, vložíme do mísy a přelijeme omáčkou.

Doporučení:

Příloha: Rýže.

Poznámka:

Recept na přípravu jíšky viz: “Jíška”.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy