REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vlámská kachna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna upečená v troubě na kostičkách anglické slaniny, ochucená pepřem, solí a usušenou mateřídouškou, servírovaná obložená kuličkami hroznů.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kskachny o váze cca 2 kg
50 ganglické slaniny
2 lžícebílých hroznů
sušená mateřídouška
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou kachnu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak ji důkladně osušíme, osolíme a okořeníme pepřem z venku i zevnitř
2. Připravenou kachnu zevnitř ještě mírně posypeme sušenou mateřídouškou, zprudka ji opečeme, ze všech stran, na kostičkách rozpálené anglické slaniny
3. Kachnu mírně podlijeme teplou vodou a za občasného podlévání a přelévání masa výpekem ji pečeme, v troubě vyhřáté na 180 °C, doměkka
4. Asi 10 minut před koncem pečení ke kachně přidáme kuličky hroznů, krátce prohřejeme.

Doporučení:

Naporcovanou kachnu podáváme například s bramborovým pyré, obloženou kuličkami hroznů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy