Roštěnky z hovězího nebo telecího masa pokrájené na kostky a podušené ve vlastní šťávě.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
4 ks | roštěnky |
1 ks | malé cibule |
0,5 ks | kostky cukru |
1 lžička | hladké mouky |
1,5 dl | piva |
30 g | másla |
bobkový list | |
plnotučná hořčice | |
mletý pepř | |
tymián | |
sůl |
Postup:
1. Roštěnky odblaníme, naklepeme a nakrájíme na kostky
2. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky
3. Pak cibulku zprudka orestujeme na rozpáleném másle, přidáme maso a lehce je po všech stranách opečeme
4. Nakonec vše zaprášíme hladkou moukou, osolíme, přidáme cukr, hořčici, koření, zalijeme pivem a dusíme pod pokličkou doměkka.
Vhodná příloha: Vařené brambory, rýže ….