REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hochepot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené hovězí, skopové, telecí a vepřové maso s uzeninou a zeleninou, podávané jako samostatný chod.


Ingredience:
Recept na 6-8 porcí:
500 ghovězí hrudi
300 gtelecího ramínka
300 gskopového ramínka
150 gvepřových oušek
1 ksvepřové nožičky
3 kspárků
6 kscibulí
2 kspórků
2 ksmalých mrkví
2 ksřapíků celeru
2 kssnítek petrželky
kousek kapusty
bobkový list
tymián
sůl

Postup:

1. Opláchnuté maso zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu
2. Přidáme koření, sůl a maso uvaříme doměkka
3. Ke konci varu přidáme očištěnou zeleninu a nakonec párky
4. Měkké maso z polévky vyndáme, nakrájíme na porce, obložíme zeleninou a podáváme jako samostatný chod 5. Nakonec můžeme jednotlivé porce zalít trochou vývaru, jinak vývar přecedíme a podáváme samostatně jako polévku.

Doporučení:

– Podáváme s čerstvým pečivem, hořčicí a křenem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy