REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čertova pěna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svařená voda s cukrem, krupičkou a citrónovou šťávou, vyšlehaná do pěny.


Ingredience:
150 gkrystalového cukru
50 gjemné krupičky
0,5 lvody
šťáva z 1 ks velkého citrónu
trochu citrónové kůry
malinová zavařenina

Postup:

1. Do půl litru vody vsypeme cukr, krupičku a za stálého míchání přilijeme šťávu z 1 ks citrónu
2. Ochutíme trochou postrouhané citrónové kůry a 15 minut vaříme na mírném ohni
3. Svařené až do vychladnutí neustále mícháme, vystydlou hmotu pak ušleháme do tuhé pěny (nejlépe pomocí ručního ponorného mixéru)
4. Nakonec polovinu porcí pěny ochutíme malinovou (nebo jinou aromatickou) zavařeninou
5. Podáváme podle chuti buď porcí bělostné pěny s citrónovou příchutí, nebo pěnou růžovou, malinovou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy