REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto pokladené uvařenou sladkou rýží s kokoskami, upečené v troubě.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
400 glistového těsta
250 gkokosek
3 šálkymléka
1 šálekrýže
2 lžícecukru
5 lžicrumu
2 lžícemoučkového cukru
hřebíček
sůl

Postup:

1. Rýži propláchneme a vsypeme do vařící osolené vody, přidáme hřebíček a za občasného promíchání ji vaříme asi 10 minut
2. Pak přebytečnou vodu slijeme, hřebíček vyndáme a rýži zalijeme mlékem, nejlépe horkým
3. Za stálého míchání rýži dovaříme doměkka, mícháme důkladně odspodu, aby se kaše nepřipálila
4. Nakonec přisypeme 2 lžíce cukru a promícháme
5. Nákypovou formu vyložíme listovým těstem vyváleným v kolo
6. Poklademe kokoskami namočenými v rumu, naplníme rýžovou kaší a upečeme dozlatova (180 °C)
7. Před podáváním koláč pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy