REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Belgie na dezert upečený ve formě na (biskupský) chlebíček, ozdobený pomerančovou polevou a kolečky pomeranče.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
125 gmoučkového cukru
100 gkandované pomerančové kůry
100 grozinek
100 gmásla
1 balíčekcitronové polevy v prášku
1/2 lžičkyprášku do pečiva
2 kspomeranče
2 ksvejce
2 dlpodmáslí
forma na biskupský chlebíček

Postup:

1. Máslem vymazanou formu vysypeme moukou
2. Zbylé máslo utřeme se žloutky a cukrem do pěny
3. Smícháme mouku s práškem do pečiva, rozinkami a nakrájenou pomerančovou kůrou, ušleháme tuhý sníh z bílků
4. Vše spojíme s podmáslím, vlijeme do připravené formy a dáme péci
5. V troubě vyhřáté na 180-190 °C pečeme asi 30 minut
6. Vlažný dezert opatrně vyklopíme a přelijeme vymíchanou polevou s pomerančovou šťávou, zdobíme kolečky pomeranče
7. Po ztuhnutí polevy nakrájíme na řezy a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy