Recept z Belgie na dezert upečený ve formě na (biskupský) chlebíček, ozdobený pomerančovou polevou a kolečky pomeranče.
Ingredience:
250 g | polohrubé mouky |
125 g | moučkového cukru |
100 g | kandované pomerančové kůry |
100 g | rozinek |
100 g | másla |
1 balíček | citronové polevy v prášku |
1/2 lžičky | prášku do pečiva |
2 ks | pomeranče |
2 ks | vejce |
2 dl | podmáslí |
forma na biskupský chlebíček |
Postup:
1. Máslem vymazanou formu vysypeme moukou
2. Zbylé máslo utřeme se žloutky a cukrem do pěny
3. Smícháme mouku s práškem do pečiva, rozinkami a nakrájenou pomerančovou kůrou, ušleháme tuhý sníh z bílků
4. Vše spojíme s podmáslím, vlijeme do připravené formy a dáme péci
5. V troubě vyhřáté na 180-190 °C pečeme asi 30 minut
6. Vlažný dezert opatrně vyklopíme a přelijeme vymíchanou polevou s pomerančovou šťávou, zdobíme kolečky pomeranče
7. Po ztuhnutí polevy nakrájíme na řezy a můžeme servírovat.