REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bruselská žampionová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka se žampióny, vejci a smetanou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gžampiónů
40 gmásla
20 ghladké mouky
1 lvývaru
1,5 dlsmetany
2 ksnatvrdo vařených vajec
1 kscibule
petrželová nať
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné žampiony umeleme na masovém strojku a osmažíme na rozpáleném másle společně s drobně nakrájenou cibulí
2. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, postupně za stálého míchání zalijeme vývarem, dobře promícháme, osolíme, opepříme a povaříme
3. Polévku dáme z plotýnky, vmícháme smetanu a posypeme sekanou petrželkou a drobně pokrájenými vařenými vejci.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy