REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bruselská kuřecí paštika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný předkrm z rozemletého vepřového a kuřecího masa, slaniny, brandy a koření.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
1 ksmenší kuře
500 glibového vepřového masa
200 gslaniny
12 ksplátků slaniny
3 lžícebrandy
bobkový list
mletý zázvor
mletý pepř
tymián
sádlo
sůl

Postup:

1. Z kuřete odřízneme prsa
2. Ostatní maso, slaninu a vepřové maso umeleme dvakrát na masovém strojku, přidáme mletý pepř, mletý zázvor, brandy, sůl a vše prolisujeme
3. Směs vymícháme vařečkou dohladka
4. Hlubší ohnivzdornou misku vyložíme plátky slaniny, přidáme bobkový list, tymián a polovinu připravené směsi, poklademe ji tenkými plátky kuřecích prsíček a plátky slaniny, na ni rozetřeme druhou polovinu mleté směsi, poklademe ji plátky slaniny, pevně přitlačíme, misku přiklopíme pokličkou a pečeme v mírně vyhřáté troubě 2 hodiny
5. Upečenou paštiku pokryjeme utěrkou, přiklopíme prkénkem a zatížíme na 12 hodin
6. Nakonec paštiku přelijeme rozehřátým sádlem a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy