Arménie
Arménský fazolový salát
Tento luštěninový salát z Arménie se podává jako příloha k vařeným nebo pečeným masům, nebo také jako samostatný chod.
Arménský šašlik
Kousky skopové kýty nebo plecka přes noc naložené a pak na jehlách grilované na roštu, případně v troubě.
Balkánské havuči
Většinou se tento arménsko-turecký pokrm podává s nekvašeným chlebem a salátem.
Basturma ze svíčkové
Recept původem z Arménie na naloženou svíčkovou, grilovanou na rožni.
Bozbaš
Recept původem z Arménie na polévku ze skopového masa nakrájeného na kostičky, hrachu, cibule, jablka, rajčatového protlaku, brambor a dalších ingrediencí.
Hovězí taštičky Manter II.
Uvařené taštičky plněné masovou směsí, osmahnuté na másle a servírované přelité smetanovou zálivkou.
Kčuč neboli plotice zapečené po arménsku
V zapékací misce upečené plotice ve vrstvách spolu s cibulí, rajčaty, paprikami a kořením
Mantapur
Manty (hovězí taštičky) servírované polité smetanou ochucenou česnekem, zapíjené bujónem.
Slepice po arménsku
Malé kousky masa z uvařené slepice, servírované v omáčce z pórku, rajčatového protlaku a dalších ingrediencí.
Slepice po arménsku II.
Opečené porce slepice, podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty a dalšími ingrediencemi.
Trčný kat
Tradiční arménský dort.
reklama