REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Basturma ze svíčkové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept původem z Arménie na naloženou svíčkovou, grilovanou na rožni.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gsvíčkové
200 grajčat
100 gcibulové natě
2 kscibule
1/2 kscitrónu
1 lžícevinného octa
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Odblaněnou svíčkovou nakrájíme na 12 stejně velkých kousků, osolíme, opepříme, zalijeme vinným octem a promícháme s jednou nadrobno nakrájenou cibulí
2. Maso uložíme pod pokličkou do chladničky na 2-3 hodiny
3. Potom ho napícháme na rožeň, pokapeme olejem a opékáme pod grilem za častého obracení.

Doporučení:

Příloha: Při podávání basturmu obložíme rajčaty, drobně nakrájenou cibulí a cibulovou natí, kolečky oloupaného citronu a smaženými bramborovými hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy