REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí taštičky Manter II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené taštičky plněné masovou směsí, osmahnuté na másle a servírované přelité smetanovou zálivkou.


Ingredience:
500 gzadního hovězího masa
100 gmásla
1-2 kscibule
1 lžička mleté sladké papriky
zelená nať ze 3 jarních cibulek
několik snítek petrželky
několik snítek koriandru
mletý pepř
voda
sůl
Na těsto:
3 hrnkyhladké mouky
trochu vody
špetka soli
Na zálivku:
250 gsmetany 12%
4 kssnítků koriandru
zeleninová nať ze 4 palic česneku

Postup:

1. Očištěné zadní hovězí nakrájíme na stejně velké kostky, necháme na něm i trochu tuku, aby masová směs nebyla vysušená, vaříme ve vodě asi 30 minut, až potom ho osolíme, maso vyndáme z vody, necháme vychladnout a vývar nevyléváme
2. Oloupané cibule, petrželku, cibulovou nať i koriandr umeleme, pak umeleme vychladlé maso a vše dobře promícháme, přidáme mletý pepř, mletou papriku a znovu promícháme, podle potřeby dochutíme solí
3. Vypracujeme si těsto tak, že z hladké mouky vytvoříme hromádku, uděláme do ní důlek, do kterého vlijeme trochu vody, přidáme špetku soli, vypracujeme hladké a pružné těsto, které necháme chvilku odpočinout
4. Pak těsto rozdělíme na polovinu, každý díl vyválíme na 3mm silný plát, kulatou formičkou vykrajujeme placičky, do kterých dáme lžičkou trochu masové směsi, uzavřeme je tak, aby vznikly taštičky, vložíme do vroucího masového vývaru a vaříme asi 5 minut
5. Uvařené taštičky osmahneme na rozehřátém másle a podáváme se zálivkou ze smetany, smíchanou s nadrobno nasekanou zelenou natí česneku a snítky koriandru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Velikonoční menu může být pestré! Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Velikonoční zajíček

Jedním ze symbolů Velikonoc je také zajíček. Najdeme ho už v bibli mezi stvořeními “maličkými na Zemi a moudřejšími nad mudrce”, kdy měl pravděpodobně symbolizovat chudé, skromné a pokorné. Křesťanství se k němu přesto stavělo s jistým odstupem pro jeho údajnou nadměrnou smyslnost a příslovečnou zaječí plodnost. Býval proto znázorňován jako bílý zajíc u nohou Panny Marie, což mělo symbolizovat vítězství čistoty nad tělesným pokušením. A to o sobě dávalo nejvíce vědět právě na jaře.

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Tradiční i originální recepty, které oceníte nejen o Velikonocích

Poslední roky se stalo velkým trendem hledat nové recepty na internetu. I když stále je mezi námi mnoho těch, kteří si libují v tištěných časopisech a rádi si vystřihují recepty, co je zaujmou. Podle čeho se rozhodujete, že si daný pokrm připravíte? Nejspíše podle fotky a použitých surovin. Jaký je další krok? Dojít na nákup a vybrat např. vejce, slaninu, pečivo, máslo, jogurt. To jsou ingredience, s nimiž v březnu pracuje web akademiekvality.cz, plný zajímavých receptů a tipů ohledně potravin. Odborníci vám tam také poradí, jak se zorientovat v ohromném množství potravin, abyste poznali, které z nich jsou opravdu kvalitní. Zárukou jsou mj. značky kvality (např. Klasa nebo Regionální potravina) nacházející se na obalech výrobků.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy