REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí taštičky Manter II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené taštičky plněné masovou směsí, osmahnuté na másle a servírované přelité smetanovou zálivkou.


Ingredience:
500 gzadního hovězího masa
100 gmásla
1-2 kscibule
1 lžička mleté sladké papriky
zelená nať ze 3 jarních cibulek
několik snítek petrželky
několik snítek koriandru
mletý pepř
voda
sůl
Na těsto:
3 hrnkyhladké mouky
trochu vody
špetka soli
Na zálivku:
250 gsmetany 12%
4 kssnítků koriandru
zeleninová nať ze 4 palic česneku

Postup:

1. Očištěné zadní hovězí nakrájíme na stejně velké kostky, necháme na něm i trochu tuku, aby masová směs nebyla vysušená, vaříme ve vodě asi 30 minut, až potom ho osolíme, maso vyndáme z vody, necháme vychladnout a vývar nevyléváme
2. Oloupané cibule, petrželku, cibulovou nať i koriandr umeleme, pak umeleme vychladlé maso a vše dobře promícháme, přidáme mletý pepř, mletou papriku a znovu promícháme, podle potřeby dochutíme solí
3. Vypracujeme si těsto tak, že z hladké mouky vytvoříme hromádku, uděláme do ní důlek, do kterého vlijeme trochu vody, přidáme špetku soli, vypracujeme hladké a pružné těsto, které necháme chvilku odpočinout
4. Pak těsto rozdělíme na polovinu, každý díl vyválíme na 3mm silný plát, kulatou formičkou vykrajujeme placičky, do kterých dáme lžičkou trochu masové směsi, uzavřeme je tak, aby vznikly taštičky, vložíme do vroucího masového vývaru a vaříme asi 5 minut
5. Uvařené taštičky osmahneme na rozehřátém másle a podáváme se zálivkou ze smetany, smíchanou s nadrobno nasekanou zelenou natí česneku a snítky koriandru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy