V zapékací misce upečené plotice ve vrstvách spolu s cibulí, rajčaty, paprikami a kořením
Ingredience:
1 kg | ryb (rozpůlených, bez hlav, ocasů a ploutví) |
75-100 g | másla |
100 ml | bílého vína |
2-3 lžíce | estragonu (můžem nahradit petrželkou a koprem) |
1-2 lžičky | sladké papriky |
12 ks | zrnek pepře |
6 ks | zrnek nového koření |
5 ks | cibule |
3-4 ks | papriky |
4 ks | rajčata |
sůl |
Postup:
1. Zapékací misku vymažeme máslem a poklademe vrstvou zeleniny, tedy nakrájené cibule, rajčat, papriky a části koření
2. Na první vrstvu položíme půlky očištěných plotic a zakryjeme další vrstvou zeleniny a koření
3. Pokrm zalijeme vínem, osolíme, zakryjeme pokličkou a dáme péci do trouby vyhřáté na 170-180 °C tak 30-40 minut.