REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kčuč neboli plotice zapečené po arménsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V zapékací misce upečené plotice ve vrstvách spolu s cibulí, rajčaty, paprikami a kořením


Ingredience:
1 kgryb (rozpůlených, bez hlav, ocasů a ploutví)
75-100 gmásla
100 mlbílého vína
2-3 lžíceestragonu (můžem nahradit petrželkou a koprem)
1-2 lžičkysladké papriky
12 kszrnek pepře
6 kszrnek nového koření
5 kscibule
3-4 kspapriky
4 ksrajčata
sůl

Postup:

1. Zapékací misku vymažeme máslem a poklademe vrstvou zeleniny, tedy nakrájené cibule, rajčat, papriky a části koření
2. Na první vrstvu položíme půlky očištěných plotic a zakryjeme další vrstvou zeleniny a koření
3. Pokrm zalijeme vínem, osolíme, zakryjeme pokličkou a dáme péci do trouby vyhřáté na 170-180 °C tak 30-40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy