REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepice po arménsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malé kousky masa z uvařené slepice, servírované v omáčce z pórku, rajčatového protlaku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
150 gkořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
voda
sůl
Na 300 g slepice:
80 gpórku
40 grozpuštěného másla
20 grajčatového protlaku
6 ghladké mouky
zelená petrželka
mletá paprika
sůl

Postup:

1. Slepici uvaříme v menším množství mírně osolené vody, spolu s kořenovou zeleninou, doměkka
2. Když je slepice měkká, vyjmeme ji nakrájíme na malé kousky a vývar procedíme
3. Pórek nakrájíme na větší kousky, osmažíme je na másle, přidáme rajčatový protlak, 5 minut necháme probublat
4. Ve vývaru rozkverláme mouku, přidáme rajčatovou šťávu s pórkem, sůl, papriku a chvíli vše povaříme
5. Hotovou horkou omáčkou polijeme kousky slepice, ještě chvíli pokrm povaříme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Takto připravenou slepici podáváme s podušenou rýží, uvařenými brambory nebo čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy