REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepice po arménsku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce slepice, podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1 ksslepice
250 grajčat
100 gmásla
50 grajského protlaku
50 gcibule
2 dlvývaru
1 dlčerveného vína
ocet
pepř
citrón
sůl
zelená petrželka

Postup:

1. Slepici očistíme, opereme, naporcujeme a opečeme na másle
2. Pak maso vyjmeme a na zbylém tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli
3. Přidáme rajský protlak, pepř, víno, vývar a trochu octa, opečené porce slepice vrátíme do směsi, dusíme doměkka
4. Před dohotovením do pokrmu přidáme rajčata nakrájená na kolečka
5. Na talířích jednotlivé porce slepice přeléváme šťávou s rajčaty, zdobíme plátkem citrónu a sypeme zelenou petrželkou.

Doporučení:

Jako přílohu k tomuto pokrmu podáváme dušenou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy