REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Arménský šašlik

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky skopové kýty nebo plecka přes noc naložené a pak na jehlách grilované na roštu, případně v troubě.


Ingredience:
600 gskopové kýty nebo plecka
150 gslaniny
10 goleje
2 ksvelké cibule
1 kscitrónu
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Skopové nakrájíme na kousky, osolíme, okořeníme pepřem a urovnáme do misky
2. Urovnané maso pokapeme olejem a citrónovou šťávou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nastrouhanou citrónovou kůru
3. Vše promícháme a přes noc necháme odležet
4. Druhý den odleželé maso napichujeme na grilovací jehly, prokládáme slaninou
5. Jehly grilujeme pozvolna na roštu na grilu nebo v troubě opékáme, během pečení maso potíráme olejem.

Doporučení:

Hotový šašlik servírujeme s pečivem obložený rajčaty a cibulovými kroužky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy