REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trčný kat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční arménský dort.


Ingredience:
Rozpis na 16 řezů:
400-450 g hladké mouky
1 lžičkajedlé sody
1 lžíceocta
2 lžícemedu
1 hrnekcukru
3 ksvajec
Na krém:
250 gmásla
1 lžícesmetany
1 kssáčku vanilkového cukru
1 ksplechovky slazeného mléka
Čokoládová poleva:
100 gmásla
3 lžícecukru krupice
3 lžícekakaa
1/2 hrnkumléka

Postup:

1. V misce rozšleháme vejce, přidáme cukr, med, ocet, sodu, důkladně rozmícháme a vaříme ve vodní lázni za stálého míchání, aby se nevytvořily hrudky a když se začne vařit dáme ji stranou vychladnout
2. Do vlažné směsi postupně přidáváme hladkou mouku a dobře zpracujeme v hladké, pevnější těsto
3. Hotové těsto rozválíme na 3 stejně velké díly, každý díl rozválíme na plát a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 250 °C jen na 2 minuty (každý plát musíme krátce péci zvlášť)
4. Každý upečený plát rozpůlíme (abychom měli 6 vrstev), potřeme vrstvičkou krému připraveného rozšleháním změklého másla, s vanilkovým cukrem, mlékem a smetanou (čím déle budeme šlehat, tím bude krém nadýchanější), naskládáme je na sebe tak, aby poslední vrstvou byl korpus bez krému
5. Nakonec dort potřeme čokoládovou polevou, kterou připravíme ve vodní lázni smícháním mléka, změklého másla, kakaa a necháme ho do druhého dne v lednici odležet, aby korpus změkl a chutě se lépe propojily.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy