REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Arménský fazolový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento luštěninový salát z Arménie se podává jako příloha k vařeným nebo pečeným masům, nebo také jako samostatný chod.


Ingredience:
350 gbarevných fazolí
80 gjader vlašských ořechů
20 gčesneku
2 lžíceoleje
2 kscibule
mletý černý pepř
tamián
voda
sůl
cibule a petrželka na ozdobení

Postup:

1. Fazole zalijeme studenou vodou a necháme 12 hodin namočené, druhý den je uvaříme ve vodě, ve které byly fazole namočené, přidáme lžičku tymiánu aby fazole nenadýmali
2. Uvařené fazole slijeme, opláchneme a necháme okapat, okapané dáme do mísy
3. Přidáme mleté ořechy, nadrobno nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, pepř, ocet a olej
4. Všechny ingredience dobře promícháme a salátek necháme v chladu odležet, servírujeme ho ozdobený kolečky cibule a petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy