REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mantapur

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Manty (hovězí taštičky) servírované polité smetanou ochucenou česnekem, zapíjené bujónem.


Ingredience:
Na bujón:
400 ghovězího masa i s kostí
150 gkořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer)
1 lvody
sůl
Na 125 g hovězího masa:
50 gmouky
15 gzelené cibule
10 gmásla
1/2 dlsmetany
1/2 ksvejce
zelená petrželka
mletá paprika
česnek
sůl

Postup:

1. Z kostí a hovězího masa uvaříme bujón (maso vaříme spolu s kořenovou zeleninou v mírně osolené vodě tak dlouho, až změkne), maso pak z kostí obereme a dvakrát umeleme na masovém strojku
2. K umletému masu přidáme usmaženou cibulku, nesekanou zelenou petrželku, papriku, vše promícháme
3. Mouku prosejeme na vál, doprostřed dáme vejce, trochu vody a vše rychle spojíme v těsto, které vyválíme na 2 placky o síle 1-2 mm
4. Na těsto klademe hromádky masové směsi vážící asi 10 g, kolem hromádek směsi těsto namažeme vajíčkem, přiložíme druhý plát těsta a rádiem nebo hrdlem sklenice jednotlivé náplně oddělíme
5. Připravené taštičky (manty) vaříme v bujónu
6. Manty podáváme polité smetanou ochucenou česnekem, připíjíme horkým bujónem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy