REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Balkánské havuči

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Většinou se tento arménsko-turecký pokrm podává s nekvašeným chlebem a salátem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gvyloupaných fazolí
300 mlvody
2 ksmrkve
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
3 lžíceolivového oleje
2 lžícekopru nebo máty
1 lžičkasoli
čerstvě umletý černý pepř
špetka cukru

Postup:

1. Fazole opláchneme pod tekoucí vodou
2. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, do ní nasypeme fazole a na jemno nasekanou, očištěnou cibuli
3. Přiklopené pokličkou vaříme do změknutí fazolí
4. Jakmile nám fazole změknou, přidáme rozetřený česnek, na 2,5 cm silná kolečka nakrájenou mrkev, nasekaný kopr (mátu), olivový olej, okořeníme a dochutíme solí
5. Vaříme, za občasného promíchání, cca 20 minut, dokud nám zelenina nezměkne.

Doporučení:

Podáváme horké jako předkrm s kouskem chleba.

Poznámka:

Při servírování na vrch pokrmu můžeme dát lžičku jogurtu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy