REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

másla

Podkategorie: ochucená 48, ostatní 7

Arabské máslo

Máslo vyšlehané s paprikou, česnekem, olejem a dalšími ingrediencemi.

Arašídové máslo

Rozmixované arašídy spolu s olejem a solí.

Bylinkové máslo

Vhodné hlavně k hovězím steakům.

Bylinkové máslo II.

Máslo ochucené petrželkou, pepřem, citrónem a solí.

Bylinkové máslo III.

Bylinkové máslo připravené z povoleného másla, koření na bylinky, nasekané pažitky a nadrobno nasekané červené papriky.

Bylinkové máslo IV.

Zajímavá varianta bylinkového másla připraveného z neochuceného másla, sardelové pasty, provensálského koření, hořčice, soli a pažitky.

Bylinkové máslo s česnekem

Připravte si doma jednoduchý recept na bylinkové máslo. Skvěle se hodí k pečeným a grilovaným masům, doplní brambory nebo dokáže ozvláštnit klasický chléb. Využijte bylinky, které doporučujeme v receptu, nebo takové, jaké máte nejraději.

Bylinkové máslo s medvědím česnekem a parmazánem

Máslo s medvědím česnekem, petrželkou, pažitkou, koprem a strouhaným parmazánem. Výborné na steaky a další pečená či grilovaná masa, ale i na chleba.

Cibulové máslo

Povolené máslo promíchané s cibulí nastrouhanou na jemno, worcesterskou omáčkou, bílým pepřem a solí.

Citrónové máslo

Ochucené máslo citrónovou kůrou, pepřem a solí.

Citronové máslo II.

Citrónem ochucené máslo skvěle chutná jako součást grilovaných pokrmů, pomazané krekry, chlebíčky nebo toasty.

Čajové máslo

Čajové máslo je vlastně máslo ze sladké smetany 33 %, které získáme vyšleháním, pak několikanásobným propláchnutím ve vodě a hnětením ….

Česnekové máslo

Česnekem, cibulí, solí a pepřem ochucené utřené máslo.

Domácí arašídové (burákové) máslo

Do mazlavé pasty pomleté arašídy spolu se solí a cukrem nebo medem.

Domácí arašídové máslo

Vyrobte si doma arašídové máslo například podle tohoto skvělého receptu z knížky „Jíme zdravě s Fitrecepty II.“.

Domácí bylinkové máslo

Další recept podle Ládi Hrušky, tentokrát na doma vyrobené máslo ochucené bylinkami, solí a česnekem.

Francouzské máslo

Máslo s moukou sloužící k zahuštění a zjemnění pokrmů, jako omáček, masových směsí, gulášů ….

Hořčicové máslo

Máslo s hořčicí, vajíčkem, bílým pepřem a solí.

Hořčicové máslo II.

Polotovar pro úpravu minutek.

Chilli máslo

Změklé máslo smíchané s jemně nasekanou chilli papričkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy