REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Domácí arašídové (burákové) máslo

Do mazlavé pasty pomleté arašídy spolu se solí a cukrem nebo medem.

Domácí arašídové máslo

Vyrobte si doma arašídové máslo například podle tohoto skvělého receptu z knížky „Jíme zdravě s Fitrecepty II.“.

Přepuštěné máslo

Přepuštěním másla vlastně zredukujeme vodu v másle a tím vyrobíme tuk, který snese ty nejvyšší teploty, aniž by se připálil. Používá se především na smažení, díky přepuštění chuť másla zůstává, ale samotný tuk se při vysokých teplotách neseškvaří!

Výroba domácího másla pomocí mixéru

Máslo je v obchodech pořád dražší. Vyrobte si své domácí. Zabere vám to jen 30 minut! Stačí k tomu mixér, dva kelímky šlehačky a trochu trpělivosti.

Výroba domácího másla z mléka od sedláka

V dnešní době je máslo nejen hodně drahé, ale i kvalita kupovaných výrobků je občas dost pochybná. Proto kdo rád doma něco vyrábí, může si zkusit vyrobit vlastní domácí máslo.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy