REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Výroba domácího másla pomocí mixéru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máslo je v obchodech pořád dražší. Vyrobte si své domácí. Zabere vám to jen 30 minut! Stačí k tomu mixér, dva kelímky šlehačky a trochu trpělivosti.


Ingredience:
2 kelímkyšlehačky na šlehání 33 % a více
klasický mixér nebo tyčový mixer s nádobkou

Postup:
  1. Do nádoby mixéru vylijeme oba kelímky šlehačky
  2. Mixujeme, vytvoří se šlehačka, pokračujeme, pak se začne tvořit máslo a vylučovat podmáslí
  3. Jakmile máslo zhoustne, vyklopíme ho z nádoby a slijeme podmáslí
  4. Hroudu másla hněteme v rukou pod tekoucí studenou vodou na prkénku, musíme docílit vyloučení zbytku syrovátky
  5. Hrutku másla vrátíme zpět a postup ještě 2x opakujeme, na konec by mělo máslo vylučovat jen čistou vodu
  6. Skladujeme v lednici pěkně zaklopené ve vhodné nádobce, nebo umělohmotné krabičce, nebo můžeme máslo zabalit do alobalu.
Doporučení:

Názorné video najdete například zde:

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy