Do mazlavé pasty pomleté arašídy spolu se solí a cukrem nebo medem.
Ingredience:
3 hrnky | neosolených arašídů |
1 lžíce | cukru nebo medu |
1 lžička | soli |
Postup:
1. Oříšky nasypeme do nádoby mixéru a pozvolna, při nízké rychlosti, začneme mixovat 2. Po 3 minutách je potřeba seškrábnout kousky přilepené na stěnách, směs se sekáním začne zahřívat, lesknout a krásně vonět
3. Zvedneme rychlost mixování na maximum a mixujeme dalších 5-6 minut, vznikne burákové máslo, které se krásně táhne a pronikavě voní
4. Máslo skladujeme v umělohmotné dóze, v lednici vydrží až 2 měsíce.
Při skladování arašídového másla se časem začne oddělovat arašídový olej od dalších složek, buď ho odebereme na vaření nebo jen vše zamícháme, není to na závadu.